녹색 분말 스테비아와 흰색 분말 스테비아의 비교

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작성자최고관리자 댓글 0건 조회 41회 작성일 21-05-19 15:32

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다음 내용은 녹색 스테비아 분말(green stevia power)과 흰색 스테비아분말(white stevia power)에 관한 구별에 관한 내용을 외국 사이트에서 가져 왔습니다.

* http://steviapoint.com/what-is-stevia/green-stevia-powder/

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의 내용을 번역한 글입니다. 스테비아 분말 사용에 참고하시면 도움이 되겠습니다. 

(번역글) (번역자: 이승엽) 

스테비아 식물은 수세기동안 사용되어 왔으며,오늘날의 대중적인 설탕 대체물이 되기전부터 오랫동안 사용되어 왔습니다. 

스테비아의 잎은 체취해서 음식과 음료를 달게하기 위해 직접 사용할수도 있고,액체 스테비아를 만들기 위해 삶은것이도 합니다. 

말린잎은 분쇄하여 녹색스테비아 분말로 만들거나 흰색분말로 가공할수 있습니다. 

많은 사람들이 설탕대용으로 흰색 스테비아 파우더 보다는 녹색 스테비아 파우터를 사용하는것을 권고합니다. 왜 그런지 알아 보겠습니다. 

*녹색 스테비아 분말은 무엇인가? 

녹색 스테비아 분말은 간단하게 스테비아 건조잎은 분쇄하여 만듭니다. 무슨 처리가 필요 없습니다. 따라서 스테비아 잎의 자연색은 녹색으로 유지됩니다.! 그것은 전적으로 자연적입니다. 스테비아 추출물에는 첨가물이 전혀 없다는 것을 확신 할수 있습니다. 표백제와 같은 화학공정을 거치지 않기 때문에 스테비아의 모든 이점을 누릴수 있습니다. 

*녹색과 흰색(green vs white) 

백색 스테비아 분말은 녹색과 마찬가지로 칼로리가 없습니다. 그러나, 그것은 화학적으로 가공되고, 그러므로, 녹색 스테비아 분말이 가지고 있는 이점을 가지고 있지 않습니다. 많은  백색 스테비아 분말 상표는 간단한 설탕 올리고당을 포함하는 말토덱스트린을 이용합니다. 이것은 스테비아 추출물의 매우 강한 단맛을 줄이기 위해 사용됩니다.스테비아를 아직 맛보지 못했다면 감초맛이 나고 쓴맛이 있습니다. 

백색 스테비아 분말은 실제로 녹색 스테비아 분말 보다는 쓴맛을 볼수 있습니다. 

말토덱스트린 이외에도 백색 스테비아 분말은 수성 에리스트롤,에탄올,클로르포름 또는 헥산과 같은 다른 화학물질로 가공 될수 있습니다. 이러한 화학물질을 사용하면 완전히 자연적이고 개조되지 않은 스테비아 식물 분말 대신에 흰색 분말 형태의 "충전제"가 생성됩니다. 이러한 필러는 단지 스테비아가 줄어들고 있음을 의미 합니다. 백색 스테비아 분말은 녹색 스테비아 분말보다 보다 단맛이 있지만, -그게 더 달달 하지만-, 녹색 분말에서 얻을수 있는 영양소는 부족 합니다. 또한 녹색에서 흰색으로 변경하는 과정은 여전히 의문의 여지가 있습니다. 

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*녹색 스테비아 분말의 이점(bebefits green stevia) 

녹색 스테비아 분말을 사용하면 매우 유용할수 있습니다. 아이스크림,셔벗및 기타 냉동 식품을 만드는것을 좋아 한다면, 더 오래 지속되는 단맛을 위해 녹색 스테비아 분말을 사용하십시요. 무언가 얼리면, 그 단맛이 감소하는 경향이 있습니다. 따라서 다른형태의 감미료를 사용하는경우 일반적으로 많은양의 감미료를 사용하여 원하는 단맛을 유지하게 됩니다. 스테비아를 사용하면 설탕이나 다른 감미료 보다 몇배 더 단맛이 나기 대문에 스테비아는 조금의 양 으로도 충분 합니다. 장기적으로 다른 감미료를 사용 할때보다 많은 돈을 절약할수 있습니다. 

몸의 혈당수치가 걱정 된다면, 설탕을 녹색 스테비아 분말로 대체 하는것이 좋습니다. 스테비아는 설탕이 갖는 건강에 해로운 특성이 없는 반면 정제된 설탕은 실제로 훨씬 더 달콤 하지만, 또한 체중 감량을 원한다면 스테비아가 목표를 달성 하는데 도움을 줄수 있습니다. 칼로리가 없기 때문에 단순히 우리의 몸을 통과만 합니다. 당뇨병과 저혈당증이 있는 사람들도 이로부터 혜택을 받을것입니다. 

녹색 스테비아 분말은 다른 많은 것들을 할수 있습니다. 구강건강을 촉진하고 음식,술 또는 담배에 대한 욕구를 조절하고 두통을 없애줍니다. 


 

*가능한 위험(possible dangers) 

이득이 있는 경우에, 또한 녹색 스테비아 분말을 사용하기에 몇몇 잠재적 위험이 있을수 있습니다. 일부 사용자는 짧은 시간동안만 어지럼증을 느끼고 있다고 했습니다. 다른 사람들 에게는 스테비아 섭취가 위가 팽만해 오거나, 메스꺼움이 있다고 했습니다. 또한  경미한 근육통을 앓았다는 사용자에 대한 보고도 있었습니다. 

몇몇은 마비를 느끼지만,현기증과 같이 오래가지는 않습니다. 

스테비아 신체에 대한 피임효과 때문에 불임을 일으킬수 있다는 몇몇 연구가 있는 반면에 그렇지 않다는 연구도 있습니다. 

혈압을 낮추기 때문에 저혈압 환자는 조심해야 합니다. 스테바아는 중독성이 있는 사람도 있는데, 이같은 사람들은 그러한 중독성이 없어지지 않을까 하는 걱정을 가집니다. 당신이 진정으로 천연 설탕에 대안을 갖고 싶지만 감미료에 중독이 될 염려가 있다면 과자에 대한 갈망처럼 과일 섭취를 늘리는것이 좋습니다. 

스테비아의 다른 부작용에 대한 연구가 있어야 합니다. 특히, 아직까지는 그러한 증상이 없지만, 발암효과에 대한 연구가 있어야 합니다. 녹색 스테비아 분말은 여전히 해로운것 보다는 유익한 점이 많습니다. 그러나 사용에 대한 다른 의구심이 있다면 천천히 섭취하고, 적당한 양(하루 10g이상 먹지않는다)으로 부작용이 있는지 확인 하십시요. 전반적으로 스테비아를 다이어트에 사용한다면 보람을 느낄수 있습니다. 이것이 핵심 이라는 것을 기억 하십시요. 


 

*원문

Green Stevia Powder


 

Green Stevia PowderThe Stevia plant has been used for centuries, way before it became the popular sugar alternative it is today.  Its leaves can be plucked and directly used to sweeten food and drinks, or they can be boiled to create liquid Stevia. When dried, the leaves can be crushed and made into green Stevia powder or be processed as white powder. Many people recommend using green Stevia powder over its white counterpart. Let’s find out why.

What is green Stevia powder? 

Green Stevia powder is, simply put, ground up Stevia leaves. No processing is involved; hence, the natural color of the Stevia leaves is retained – green! It’s all natural, so you’re assured that this form of Stevia extract has no additives. And since it does not undergo any chemical process like bleaching, you can enjoy the full benefits of Stevia.

Green vs. White 

White Stevia powder is also calorie-free, just like its green counterpart. However, it is chemically processed, and therefore, it does not have the benefits that green Stevia powder has.

Many white Stevia powder brands use the food additive Maltodextrine, which contains the simple sugar oligosaccharine. It is used to decrease the very strong sweet flavour of Stevia extract. If you have yet to taste Stevia, it tastes like licorice, and it can have a bitter aftertaste. White Stevia powder can actually taste bitterer than green Stevia powder. Aside from Maltodextrine, white Stevia powder may also be processed with other chemicals, such as aqueous erythritol, ethanol, chloroform, or hexane. Using such chemicals creates “fillers” within the white powder form of instead of fully natural and unmodified Stevia plant powder. These fillers only mean that you’re getting less Stevia.

White Stevia powder is sweeter than green Stevia powder, but that’s it – it’s sweet, but it lacks the nutrients that you can get from the green powder.  Plus, the process to change it from green to white is still questionable.

Benefits of Green Stevia 

Using green Stevia powder can be very beneficial.

If you love making ice cream, sorbet, and other frozen treats, use green Stevia powder for longer lasting sweetness. When you freeze something, there’s a tendency for its sweetness to decrease. Thus, when you’re using other forms of sweeteners, you usually end up using a lot of them to keep them at your preferred sweetness. When you use Stevia, even just a little amount is enough because it is several times sweeter than sugar or other sweeteners. In the long run, you’ll save more money than when using other sweeteners.

If you’re concerned about your body’s blood sugar levels, then it’s better to replace sugar with green Stevia powder. Refined sugar does not actually have nutritional benefits, while Stevia has none of the unhealthy characteristics of sugar. It’s much sweeter, too. In addition, if you would like to lose weight, stevia can help you accomplish your goal. It has no calories, meaning it simply goes through the body. People with diabetes and hypoglycaemia will also benefit from this.

Green Stevia powder can do many other things for you. It promotes oral health, controls your cravings (for food, alcohol, or even tobacco), and gets rid of headaches.

Possible dangers 

If there are benefits, there can also be some potential dangers of using green Stevia powder. Some users have reported experiencing dizziness, albeit for a short time only. For others, consuming stevia can cause them to feel bloated and experience nausea. There have also been reports of users having mild muscle pains. A few have reported feeling numbness, but like dizziness, it does not last long.

*참고자료 사이트:https://translate.google.co.kr/translate?hl=en&sl=ja&tl=ko&u=http%3A%2F%2Fwww.ajizukuri.co.jp%2Fstevia%2Flabo%2F
 

Some studies have claimed that Stevia can cause infertility because of its contraceptive effect on the body. However, there are also studies that show it doesn’t do so.

Because it may lower blood pressure, caution in using Stevia must be exercised by people who have low blood pressure.

There are people who find Stevia addictive. These same people worry about not getting rid of such an addiction. If you really want to go for a natural sugar alternative but are concerned about getting addicted to the sweetener, then it will be better for you to simply increase your consumption of fruits to feed your craving for sweets.

Further studies need to be made about the other possible side-effects of Stevia, particularly if it has carcinogenic effects.

Green stevia powder can still be more beneficial than harmful, but if you’re having second doubts about using it, then it’s best to consume it slowly or in moderate amounts first to check if you’ll experience any side effects. Overall, incorporating Stevia into your diet can be rewarding, just remember that moderation is the key.

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